Search for content, post, videos

De uitdagingen voor de NFL en de Super Bowl

Laat alle aandacht voor de Super Bowl dezer dagen u niet misleiden: het gaat eigenlijk niet zo goed met de NFL. De populairste sportcompetitie van de VS, het sportmedialand bij uitstek, heeft het de laatste jaren moeilijk. NFL ligt op meerdere fronten onder vuur en slaagt er niet langer in nieuwe groei te creëren. Toch geloven wij in een mooie toekomst voor de NFL, mits ze het pad van echte veranderingen verder durft te bewandelen en daarbij voldoende rekening houdt met wat (potentiële) fans willen.

Het grootste eendaagse sportevenement ter wereld staat voor de deur. Op zondag 3 februari dompelt de VS zich een hele dag onder in alles wat de NFL tot de ultieme sportmedia-experience maakt. De sport zelf staat daarbij niet eens alleen op de eerste plaats. Want ook al is dit het moment waarop het winnende team de Vince Lombardi Trophy omhoog mag houden en elke winnende speler een felbegeerde ring krijgt, toch zal een groter deel van de aandacht naar al het randgebeuren gaan. Maar ook daarbij komt naar boven dat de NFL voor grote uitdagingen staat.

De volledige column kan je lezen op sportnext.nl