Search for content, post, videos

2019 wordt het jaar van de authentieke content

Content is King. Een uitspraak die al lange tijd meedraait en nog steeds wordt omarmd door professionele sportorganisaties. Maar de koning zal dit jaar plaats moeten maken voor een keizer.

Wij denken namelijk dat het tijd wordt voor een aanscherping van deze slagzin. Het creëren van zoveel mogelijk content en de aandacht trekken op basis van leuke ideeën is in 2019 niet goed genoeg meer. Door een overload aan content is het vooral zaak dat deze ook beklijft. En nog belangrijker: de content moet aansluiten bij de identiteit van de club en de fans. De strijd om de fans te blijven boeien zal in 2019 niet langer afhangen van originele concepten, maar van authenticiteit. En daar wringt bij vele (ook grote) clubs de schoen. Maar ze zullen zich moeten aanpassen, want ‘Authentic content is the new Emperor’.

Lees de volledige column op sportnext.nl.