Search for content, post, videos

Maywaether vs McGregor

Het meeste gehypte gevecht ooit vond plaats op 26 augustus. In Las Vegas nam Mixed Martial Arts-vechter en UFC-ster McGregor het op tegen voormalig wereldkampioen boksen Mayweather. Een op voorhand al bizar gevecht. Maar, zeker een recordbrekend gevecht. De mediahype was, zeker in de VS, al maandenlang ongekend.
Enkele wetenswaardigheden:
–    Wedstrijdtickets werden aangeboden vanaf 1400 euro per kaartje. En dan zat je laatste rang. Voor de binnenste ring liepen de prijzen op naar bedragen boven de 100.000 euro.
–    In dat geval zat je omringd door celebrities als LeBron James, Angelina Jolie en Denzel Washington.
–    De inkomsten alleen al uit kaartverkoop kwamen daarmee uit op ruim 50 miljoen.
–    Het gevecht werd in Amerika via Pay-Per-View aangeboden. Prijs om de wedstrijd te kunnen zien was 100 dollar.
–    In NL konden liefhebbers het gevecht via FOX Sports zien en Vue Cinemas toonde het duel in bioscopen in Alkmaar en Eindhoven.
–    Merken die hun naam op bijvoorbeeld het broekje wilden van een van vechters moesten minimaal een miljoen neertellen. De verwachten sponsorinkomsten voor het gevecht kwamen op ongeveer 25 miljoen euro.

Enkele cijfers over het record brekende gevecht dat vooral de twee sterren zelf ontzettend veel oplevert. Zij hebben namelijk bedongen dat het grootste deel van de inkomsten uit tickets en televisie-inkomsten naar hen gaat. Verwachting is dat beide heren samen meer dan 300 miljoen dollar hebben overgehouden aan het gevecht.

LEES OOK ONZE COLUMNMcGregor-Mayweather: het gevecht dat alle mediarecords zal verbreken.‘ op Sportnext.nl.